Nieuws

RSS Nieuws

 • Executeur gaat zelf verbouwen 18 september 2019
  Een executeur wordt vaak aangesteld omdat hij deskundig is, maar soms ook om de lieve vrede tussen erfgenamen te bewaren of om voortvarend te werk te kunnen gaan. Toch is het niet bij iedereen bekend, dat een executeur niet helemaal op eigen houtje de nalatenschap kan afwikkelen.
 • Vrijstelling overdrachtsbelasting voor starters op komst 18 september 2019
  De media hebben de afgelopen tijd bol gestaan van de problemen voor starters op de woningmarkt. Het kabinet lijkt nu het probleem echt te gaan aanpakken. De verwachting is dat er een vrijstelling voor starters op de woningmarkt komt voor de overdrachtsbelasting bij de aankoop van hun eerste eigen huis. De kosten hiervan komen op […]
 • Zorgen om privacy familiebedrijven met UBO-register 18 september 2019
  Er bestaan grote zorgen bij een groot deel van mkb-ondernemers over de privacy en de veiligheid van henzelf en hun familieleden, als het UBO-register wordt ingevoerd. RSM-Nyenrode Instituut heeft daar onderzoek naar gedaan, met deze uitkomst.
 • De hoogste rechter beslist, echtgenoot moet terugbetalen 11 september 2019
  Hoeveel echtparen die op huwelijksvoorwaarden zijn gehuwd, houden bij wat hun privévermogen is en wat hun gemeenschappelijk vermogen is? Het antwoord is: heel weinig! Regelmatig moeten rechters oordelen over situaties, waarbij er na verloop van tijd strijd ontstaat tussen echtgenoten die liever niet administreren.
 • Gehandicapt kind wordt medehuurder 11 september 2019
  Ouders van een gehandicapt kind zijn vaak dagelijks bezig met de zorg voor hun kind. Zolang de ouders nog leven kunnen zij hun gehandicapte kind zelf met alle zorgen omringen, maar de onzekerheid over de zorg voor het kind na hun overlijden weegt vaak zwaar.
 • Voorkom fiscale problemen met hypotheekrenteaftrek bij echtscheiding 11 september 2019
  De Belastingdienst gaat mensen in echtscheiding voorlichten met een campagne attenderen op de regels voor het aftrekken van hypotheekrente en het aanvragen van toeslagen. In de praktijk blijkt het bij die onderwerpen nogal eens mis te gaan. De Belastingdienst wil helpen voorkomen dat mensen in echtscheiding later ook nog eens een aanslag krijgen op onder […]
 • Cryptomunten in de erfenis 4 september 2019
  De meeste mensen hebben inmiddels wel gehoord van bitcoins of andere cryptomunten. Maar bij de afwikkeling van een erfenis blijven deze munten vaak onopgemerkt.
 • Kleineondernemersregeling vernieuwd per 1 januari 2020 4 september 2019
  Per 1 januari 2020 gaat er een nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) gelden voor bedrijven, stichtingen en verenigingen met een jaaromzet van minder dan € 20.000. De KOR voorziet in een vrijstelling van de btw-plicht.
 • ANBI-status verloren? Toch informatieplicht! 4 september 2019
  Bent u als organisatie, vereniging of instelling na 1 januari 2013 uw ANBI-status verloren? Dan is het van belang dat u controleert welk vermogen de organisatie op dat moment had. Als dat meer dan € 25.000 is, moet u voor 1 september 2019 uw vermogensgegevens inleveren bij de Belastingdienst. Dat is kort dag. Uw informatieplicht […]
 • Bv’s in de nabije toekomst digitaal opgericht
  Over twee jaar moet in elke lidstaat van de Europese Unie het digitaal oprichten van bepaalde kapitaalvennootschappen mogelijk zijn. In Nederland zal het gaat om het oprichten van een besloten vennootschap. Net als de huidige oprichting zal ook de digitale oprichting van een bv waarschijnlijk via de notaris gaan.